Obiady

JADŁOSPIS

PONIEDZIAŁEK 03.11.2025 r.

  • Zupa pomidorowa z ryżem i natką pietruszki na wywarze z mięsa drobiowego i warzyw, zabielana śmietanką 18% (zawiera seler, laktozę)
  • Makaron z mąki pszennej durum z sosem a’ la carbonara (zawiera gluten, laktozę)
  • Owocowa przekąska

 

WTOREK 04.11.2025r.

  • Zrazik wieprzowy w sosie pieczeniowym (zawiera jaja kurze, gluten)
  • Ziemniaki
  • Surówka z czerwonej kapusty (zawiera laktozę)
  • Sok

 

ŚRODA 05.112025 r.

  • Barszcz ukraiński z ziemniakami i natką pietruszki na wywarze z mięsa wieprzowego i warzyw, zabielany śmietanką 18% (zawiera seler, laktozę
  • Filet z miruny z pieca w sosie pomidorowym (zawiera rybę)
  • Kasza kuskus perłowa (zawiera gluten, masło 82%)
  • Groszek z marchewką i masłem 82%

 

CZWARTEK 06.11.2025 r.

  • Udziec z kurczaka duszony w sosie curry (zawiera laktozę, masło, 82%)
  • Ryż w szafranie
  • Warzywa gotowane na parze z masłem 82%)
  • Sok

 

PIĄTEK07.11.2025 r.

  • Rosół z makaronem nitki z mąki pszennej durum i natką pietruszki na wywarze z mięsa drobiowo- wołowego i warzyw (zawiera seler, gluten
  • Naleśniki z twarogiem i sosem toffi (zawiera jaja kurze, gluten, laktozę)