Obiady
JADŁOSPIS
PONIEDZIAŁEK 05.05.2025 r.
- Makaron spaghetti z mąki pszennej durum z sosem bolońskim (mielone mięso wieprzowe) i żółtym serem (zawiera gluten)
- Ogórek kiszony
WTOREK 06.05.2025 r.
- Barszcz czerwony z makaronem i natką pietruszki, na wywarze z mięsa wieprzowego i warzyw, zabielany śmietaną (zawiera seler, gluten, laktozę)
- Gulasz z szynki wieprzowej z cebulką (zawiera gluten)
- Kasza bulgur (zawiera gluten)
- Surówka z białej kapusty i pora
ŚRODA 07.05.2025 r.
- Filet z kurczaka grillowany
- Ryż paraboliczny na sypko
- Surówka z pekinki z ogórkiem świeżym, papryką czerwoną i kukurydzą
- Sos czosnkowo- jogurtowy (zawiera laktozę)
Czwartek 08.05.2025 r.
- Zupa ogórkowa z ziemniakami i natką pietruszki, na wywarze z mięsa wieprzowego i warzyw, zabielana śmietaną (zawiera seler, laktozę)
- Filet z ryby miruny panierowany w mące pszennej- smażony
- Ziemniaki puree (zawiera laktozę, masło 82%)
- Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem
Piątek 09.05.2025 r.
- Zupa krupnik z ziemniakami i natką pietruszki na wywarze z mięsa wieprzowego i warzyw (zawiera seler, gluten)
- Naleśniki z twarogiem i sosem czekoladowym (zawiera laktozę, gluten, jaja kurze)
- Owoc
Pliki do pobrania: