Obiady

JADŁOSPIS

PONIEDZIAŁEK 17.11.2025 r.

  • Makaron spaghetti z mąki pszennej durum, z sosem bolońskim i serem mozzarella (zawiera gluten, laktozę)
  • Ogórek kiszony

 

WTOREK 18.11.2025r.

  • Rosolnik z ryżem i natką pietruszki, na wywarze z mięsa drobiowego i warzyw (zawiera seler)
  • Ziołowy filecik z kurczaka pieczony w piecu
  • Ziemniaki puree (zawiera laktozę, masło 82%)
  • Warzywa rustykalne z masłem 82% i oliwą

 

ŚRODA 19.11.2025 r.

  • Zupa fasolowa a’ la po bretońsku z ziemniakami, kiełbasą i boczkiem (zawiera seler)
  • Kolorowy pulpecik drobiowy w sosie paprykowym (zawiera jaja kurze, laktozę, gluten, masło 82%)
  • kasza kuskus perłowy (zawiera gluten)
  • Surówka z białej kapusty z marchewką i kukurydzą

 

CZWARTEK 20.11.2025 r.

  • Kotlet schabowy panierowany w jajku i bułce tartej- smażony (zawiera jaja kurze, gluten)
  • Ziemniaki
  • Salata lodowa ze śmietaną 18% (zawiera laktozę)
  • Sok

 

PIĄTEK 21.11.2025 r.

  • Zupa piracka z pomidorami i kluskami lanymi na wywarze z warzyw (zawiera seler, gluten, jaja kurze)
  • Pyzy ziemniaczane z masłem 82% i cebulką prażoną (zawiera gluten, jaja kurze)
  • Surówka z kiszonej kapusty z marchewką i jabłkiem