Obiady

JADŁOSPIS

 

 

 

PONIEDZIAŁEK 10.03.2025 r.

· Zupa serowo- porowa z makaronem z mąki pszennej durum i natką pietruszki, na wywarze z mięsa wieprzowego i warzyw, zabielana śmietaną (zawiera seler, gluten, laktozę)

· Gulasz z szynki wieprzowej z cebulką (zawiera gluten)

· Kasza Pęczak (zawiera gluten)

· Buraczki tarte

 

WTOREK 11.03.2025 r.

· Kotlet drobiowy, panierowany w jajku i bułce tartej (zawiera jaja kurze, gluten)

· Ziemniaki puree (zawiera laktozę, masło 82%)

· Marchewka mini gotowana na parze z masłem 82%

· Sok owocowy 100%

 

ŚRODA 12.03.2025 r.

· Zupa ogórkowa z ziemniakami i natką pietruszki na wywarze z mięsa wieprzowego i warzyw, zabielana śmietaną (zawiera seler, laktozę)

· Makaron spaghetti z mąki pszennej durum z tuńczykiem, pomidorami i żółtym serem (zawiera gluten, rybę, laktozę)

· Ogórek kiszony

 

CZWARTEK 13.03.2025 r.

· Udziec z kurczaka pieczony

· Kuskus perłowy (zawiera gluten)

· Surówka z selera z brzoskwinią

· Kompot z owoców mrożonych

 

PIĄTEK 14.03.2025 r.

· Żurek z ziemniakami na wywarze z białej kiełbasy i warzyw (zawiera gluten, seler)

· Naleśniki z twarogiem i sosem truskawkowo- malinowym 2 szt. (zawiera gluten, laktozę, jaja kurze)