Obiady
JADŁOSPIS
PONIEDZIAŁEK 17.11.2025 r.
- Makaron spaghetti z mąki pszennej durum, z sosem bolońskim i serem mozzarella (zawiera gluten, laktozę)
- Ogórek kiszony
WTOREK 18.11.2025r.
- Rosolnik z ryżem i natką pietruszki, na wywarze z mięsa drobiowego i warzyw (zawiera seler)
- Ziołowy filecik z kurczaka pieczony w piecu
- Ziemniaki puree (zawiera laktozę, masło 82%)
- Warzywa rustykalne z masłem 82% i oliwą
ŚRODA 19.11.2025 r.
- Zupa fasolowa a’ la po bretońsku z ziemniakami, kiełbasą i boczkiem (zawiera seler)
- Kolorowy pulpecik drobiowy w sosie paprykowym (zawiera jaja kurze, laktozę, gluten, masło 82%)
- kasza kuskus perłowy (zawiera gluten)
- Surówka z białej kapusty z marchewką i kukurydzą
CZWARTEK 20.11.2025 r.
- Kotlet schabowy panierowany w jajku i bułce tartej- smażony (zawiera jaja kurze, gluten)
- Ziemniaki
- Salata lodowa ze śmietaną 18% (zawiera laktozę)
- Sok
PIĄTEK 21.11.2025 r.
- Zupa piracka z pomidorami i kluskami lanymi na wywarze z warzyw (zawiera seler, gluten, jaja kurze)
- Pyzy ziemniaczane z masłem 82% i cebulką prażoną (zawiera gluten, jaja kurze)
- Surówka z kiszonej kapusty z marchewką i jabłkiem
Pliki do pobrania: