Obiady

JADŁOSPIS

 

PONIEDZIAŁEK 15.09.2025 r.

· Kapuśniak z białej kapusty z ziemniakami i zieleniną na wywarze z mięsa drobiowego i warzyw (zawiera seler)

· Spaghetti z mąki pszennej durum z sosem „cztery sery” i brokułami (zawiera gluten, masło, laktozę)

 

WTOREK 16.09.2025r.

· Kurczak grillowany

· Ryż paraboliczny na sypko

· Sos jogurtowo- czosnkowy (zawiera laktozę)

· Surówka z pekinki z marchewką, ogórkiem świeżym i koperkiem

 

ŚRODA 17.09.2025 r.

· Zupa krem z dyni na wywarze warzywnym z grzankami (zawiera seler, masło, laktozę, gluten)

· Gulasz z mięsa wieprzowego z warzywami (zawiera gluten)

· Kasza jęczmienna (zawiera gluten)

· Surówka z ogórka kiszonego z cebulką

 

CZWARTEK 18.09.2025 r.

· Kotlet mielony z mięsa wieprzowego (zawiera jaja kurze, gluten)

· Ziemniaki puree (zawiera laktozę, masło 82%)

· Buraczki tarte- zasmażane (zawiera gluten, masło)

· Sok

 

PIĄTEK 19.09.2025 r.

· Zupa piracka z pomidorami i zacierką na wywarze warzywnym

(zawiera rybę, seler, gluten)

· Racuchy drożdżowe z powidłami (zawiera gluten, jaja kurze, laktozę)

· Owoc