Obiady
JADŁOSPIS
PONIEDZIAŁEK 10.03.2025 r.
· Zupa serowo- porowa z makaronem z mąki pszennej durum i natką pietruszki, na wywarze z mięsa wieprzowego i warzyw, zabielana śmietaną (zawiera seler, gluten, laktozę)
· Gulasz z szynki wieprzowej z cebulką (zawiera gluten)
· Kasza Pęczak (zawiera gluten)
· Buraczki tarte
WTOREK 11.03.2025 r.
· Kotlet drobiowy, panierowany w jajku i bułce tartej (zawiera jaja kurze, gluten)
· Ziemniaki puree (zawiera laktozę, masło 82%)
· Marchewka mini gotowana na parze z masłem 82%
· Sok owocowy 100%
ŚRODA 12.03.2025 r.
· Zupa ogórkowa z ziemniakami i natką pietruszki na wywarze z mięsa wieprzowego i warzyw, zabielana śmietaną (zawiera seler, laktozę)
· Makaron spaghetti z mąki pszennej durum z tuńczykiem, pomidorami i żółtym serem (zawiera gluten, rybę, laktozę)
· Ogórek kiszony
CZWARTEK 13.03.2025 r.
· Udziec z kurczaka pieczony
· Kuskus perłowy (zawiera gluten)
· Surówka z selera z brzoskwinią
· Kompot z owoców mrożonych
PIĄTEK 14.03.2025 r.
· Żurek z ziemniakami na wywarze z białej kiełbasy i warzyw (zawiera gluten, seler)
· Naleśniki z twarogiem i sosem truskawkowo- malinowym 2 szt. (zawiera gluten, laktozę, jaja kurze)
Pliki do pobrania: