Obiady
JADŁOSPIS
PONIEDZIAŁEK 15.09.2025 r.
· Kapuśniak z białej kapusty z ziemniakami i zieleniną na wywarze z mięsa drobiowego i warzyw (zawiera seler)
· Spaghetti z mąki pszennej durum z sosem „cztery sery” i brokułami (zawiera gluten, masło, laktozę)
WTOREK 16.09.2025r.
· Kurczak grillowany
· Ryż paraboliczny na sypko
· Sos jogurtowo- czosnkowy (zawiera laktozę)
· Surówka z pekinki z marchewką, ogórkiem świeżym i koperkiem
ŚRODA 17.09.2025 r.
· Zupa krem z dyni na wywarze warzywnym z grzankami (zawiera seler, masło, laktozę, gluten)
· Gulasz z mięsa wieprzowego z warzywami (zawiera gluten)
· Kasza jęczmienna (zawiera gluten)
· Surówka z ogórka kiszonego z cebulką
CZWARTEK 18.09.2025 r.
· Kotlet mielony z mięsa wieprzowego (zawiera jaja kurze, gluten)
· Ziemniaki puree (zawiera laktozę, masło 82%)
· Buraczki tarte- zasmażane (zawiera gluten, masło)
· Sok
PIĄTEK 19.09.2025 r.
· Zupa piracka z pomidorami i zacierką na wywarze warzywnym
(zawiera rybę, seler, gluten)
· Racuchy drożdżowe z powidłami (zawiera gluten, jaja kurze, laktozę)
· Owoc
Pliki do pobrania: