Obiady

JADŁOSPIS

 

PONIEDZIAŁEK 05.05.2025 r. 

  • Makaron spaghetti z mąki pszennej durum z sosem bolońskim (mielone mięso wieprzowe) i żółtym serem (zawiera gluten)
  • Ogórek kiszony

 

WTOREK 06.05.2025 r. 

  • Barszcz czerwony z makaronem i natką pietruszki, na wywarze z mięsa wieprzowego i warzyw, zabielany śmietaną (zawiera seler, gluten, laktozę)
  • Gulasz z szynki wieprzowej z cebulką (zawiera gluten)
  • Kasza bulgur (zawiera gluten)
  • Surówka z białej kapusty i pora

 

ŚRODA 07.05.2025 r. 

  • Filet z kurczaka grillowany
  • Ryż paraboliczny na sypko
  • Surówka z pekinki z ogórkiem świeżym, papryką czerwoną i kukurydzą
  • Sos czosnkowo- jogurtowy (zawiera laktozę)

 

Czwartek 08.05.2025 r.

  • Zupa ogórkowa z ziemniakami i natką pietruszki, na wywarze z mięsa wieprzowego i warzyw, zabielana śmietaną (zawiera seler, laktozę)
  • Filet z ryby miruny panierowany w mące pszennej- smażony
  • Ziemniaki puree (zawiera laktozę, masło 82%)
  • Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem

 

Piątek 09.05.2025 r.

  • Zupa krupnik z ziemniakami i natką pietruszki na wywarze z mięsa wieprzowego i warzyw (zawiera seler, gluten)
  • Naleśniki z twarogiem i sosem czekoladowym (zawiera laktozę, gluten, jaja kurze)
  • Owoc