Obiady

 

 

JADŁOSPIS

PONIEDZIAŁEK 18.03.2024 r.

  • Udziec z kurczaka b/s/k pieczony
  • Ziemniaki puree 200g (zawiera laktozę, masło 82%)
  • Surówka z czerwonej kapusty 100g (zawiera laktozę)

WTOREK 19.03.2024 r.

  • Filet z kurczaka grillowany 100g
  • Ryż paraboliczny na sypko 120g
  • Sos jogurtowo- czosnkowy (zawiera laktozę)
  • Surówka z kapusty pekińskiej z czerwoną papryką, ogórkiem świeżym, kukurydzą i koperkiem 100g

ŚRODA 20.03.2024 r.

  • Zupa pomidorowa z ryżem i natką pietruszki na wywarze z mięsa wieprzowego i warzyw, 300ml (zawiera seler)
  • Filet z mintaja zapiekany z serem 110g (zawiera gluten)
  • Puree ziemniaczane 200g (zawiera laktozę, masło 82%)
  • Surówka z kapusty kiszonej i marchewki 100g

CZWARTEK 21.03.2024 r.

  • Zupa pieczarkowa z ziemniakami i natką pietruszki, na wywarze z mięsa wieprzowego i warzyw, zabielana śmietaną 15% (zawiera seler, laktozę)
  • Kotlet mielony z szynki wieprzowej, duszony w sosie własnym 150g (zawiera jaja kurze, gluten)
  • Kasza jęczmienna 100g (zawiera gluten)
  • Buraczki 100g

Piątek 22.03.2024 r

  • Żurek z ziemniakami na wywarze z białej kiełbasy i warzyw 300ml (zawiera gluten)
  • Makaron świderki z mąki pszennej durum z twarogiem i sosem jogurtowo- waniliowym 220g (zawiera gluten, laktozę)
  • Owoc