Obiady
JADŁOSPIS
PONIEDZIAŁEK 18.03.2024 r.
- Udziec z kurczaka b/s/k pieczony
- Ziemniaki puree 200g (zawiera laktozę, masło 82%)
- Surówka z czerwonej kapusty 100g (zawiera laktozę)
WTOREK 19.03.2024 r.
- Filet z kurczaka grillowany 100g
- Ryż paraboliczny na sypko 120g
- Sos jogurtowo- czosnkowy (zawiera laktozę)
- Surówka z kapusty pekińskiej z czerwoną papryką, ogórkiem świeżym, kukurydzą i koperkiem 100g
ŚRODA 20.03.2024 r.
- Zupa pomidorowa z ryżem i natką pietruszki na wywarze z mięsa wieprzowego i warzyw, 300ml (zawiera seler)
- Filet z mintaja zapiekany z serem 110g (zawiera gluten)
- Puree ziemniaczane 200g (zawiera laktozę, masło 82%)
- Surówka z kapusty kiszonej i marchewki 100g
CZWARTEK 21.03.2024 r.
- Zupa pieczarkowa z ziemniakami i natką pietruszki, na wywarze z mięsa wieprzowego i warzyw, zabielana śmietaną 15% (zawiera seler, laktozę)
- Kotlet mielony z szynki wieprzowej, duszony w sosie własnym 150g (zawiera jaja kurze, gluten)
- Kasza jęczmienna 100g (zawiera gluten)
- Buraczki 100g
Piątek 22.03.2024 r
- Żurek z ziemniakami na wywarze z białej kiełbasy i warzyw 300ml (zawiera gluten)
- Makaron świderki z mąki pszennej durum z twarogiem i sosem jogurtowo- waniliowym 220g (zawiera gluten, laktozę)
- Owoc
Pliki do pobrania: