Obiady

JADŁOSPIS

 

PONIEDZIAŁEK 07.04.2025 r.

· Zupa pomidorowa z makaronem z mąki pszennej durum i natką pietruszki na wywarze z mięsa drobiowego i warzyw, zabielana śmietaną (zawiera seler, gluten, laktozę)

· Gulasz z szynki wieprzowej z cebulką (zawiera gluten)

· Kasza pęczak (zawiera gluten)

· Buraczki tarte

 

WTOREK 08.04.2025 r.

· Kotlet z fileta drobiowego, panierowany w jajku i bułce tartej (zawiera jaja kurze, gluten)

· Ziemniaki puree (zawiera laktozę, masło 82%)

· Warzywa rustykalne z masłem 82% i oliwą

· Kompot z owoców mrożonych

 

ŚRODA 09.04.2025 r.

· Kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami i natką pietruszki na wywarze z mięsa wieprzowego i warzyw (zawiera seler)

· Racuchy drożdżowe z musem z mango (zawiera gluten, jaja kurze)

 

 

CZWARTEK 10.04.2025 r.

· Makaron spaghetti z mąki pszennej durum z sosem bolońskim i żółtym serem (zawiera gluten)

· Ogórek kiszony

· Sok owocowy 100%

 

 

PIĄTEK 11.04.2025 r.

· Rosół z makaronem z mąki pszennej durum i natką pietruszki, na wywarze z mięsa drobiowego i warzyw (zawiera gluten, seler)

· Filet z mintaja w cieście (zawiera rybę, gluten)

· Ziemniaki puree (zawiera laktozę, masło 82%)

· Surówka żydowska