Obiady

JADŁOSPIS

 PONIEDZIAŁEK 20.03.2023 r.

  • Zupa żurek na wywarze z białej kiełbasy i warzyw, 250 ml (zawiera seler, gluten)
  • Łazanki z mąki pszennej durum z kapustą kiszoną i pieczarkami 240g (zawiera gluten)
  • Owoc

WTOREK 21.03.2023 r.

  • Kotlet mielony z szynki wieprzowej, smażony 100g (zawiera jaja kurze, gluten)
  • Ziemniaki puree 200g (zawiera laktozę, masło 82%)
  • Buraczki tarte 100g

ŚRODA 22.03.2023 r.

  • Kurczak grillowany (udziec bez skóry, bez kości)
  • Ryż paraboliczny na sypko 100g
  • Surówka z kapusty pekińskiej 100g
  • Sos jogurtowo-czosnkowy (zawiera laktozę)

CZWARTEK 23.03.2023 r.

  • Zupa owocowa (truskawki, maliny) z makaronem z mąki pszennej durum, 250ml (zawiera gluten)
  • Klops rybny 100g (zawiera jaja kurze, gluten)
  • Surówka z marchewki 100g (zawiera laktozę)
  • Ziemniaki puree 200g (zawiera laktozę, masło 82%)

PIĄTEK24.03.2023 r.

  • Zupa krupnik na wywarze z mięsa wieprzowego i warzyw, 250ml (zawiera seler, gluten)
  • Ryż gotowany na mleku z dodatkiem masła 82%, z musem jabłkowym, cynamonem i cukrem 250g (zawiera laktozę)