Obiady
JADŁOSPIS
PONIEDZIAŁEK 20.03.2023 r.
- Zupa żurek na wywarze z białej kiełbasy i warzyw, 250 ml (zawiera seler, gluten)
- Łazanki z mąki pszennej durum z kapustą kiszoną i pieczarkami 240g (zawiera gluten)
- Owoc
WTOREK 21.03.2023 r.
- Kotlet mielony z szynki wieprzowej, smażony 100g (zawiera jaja kurze, gluten)
- Ziemniaki puree 200g (zawiera laktozę, masło 82%)
- Buraczki tarte 100g
ŚRODA 22.03.2023 r.
- Kurczak grillowany (udziec bez skóry, bez kości)
- Ryż paraboliczny na sypko 100g
- Surówka z kapusty pekińskiej 100g
- Sos jogurtowo-czosnkowy (zawiera laktozę)
CZWARTEK 23.03.2023 r.
- Zupa owocowa (truskawki, maliny) z makaronem z mąki pszennej durum, 250ml (zawiera gluten)
- Klops rybny 100g (zawiera jaja kurze, gluten)
- Surówka z marchewki 100g (zawiera laktozę)
- Ziemniaki puree 200g (zawiera laktozę, masło 82%)
PIĄTEK24.03.2023 r.
- Zupa krupnik na wywarze z mięsa wieprzowego i warzyw, 250ml (zawiera seler, gluten)
- Ryż gotowany na mleku z dodatkiem masła 82%, z musem jabłkowym, cynamonem i cukrem 250g (zawiera laktozę)
Pliki do pobrania: