Obiady
JADŁOSPIS
PONIEDZIAŁEK 07.04.2025 r.
· Zupa pomidorowa z makaronem z mąki pszennej durum i natką pietruszki na wywarze z mięsa drobiowego i warzyw, zabielana śmietaną (zawiera seler, gluten, laktozę)
· Gulasz z szynki wieprzowej z cebulką (zawiera gluten)
· Kasza pęczak (zawiera gluten)
· Buraczki tarte
WTOREK 08.04.2025 r.
· Kotlet z fileta drobiowego, panierowany w jajku i bułce tartej (zawiera jaja kurze, gluten)
· Ziemniaki puree (zawiera laktozę, masło 82%)
· Warzywa rustykalne z masłem 82% i oliwą
· Kompot z owoców mrożonych
ŚRODA 09.04.2025 r.
· Kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami i natką pietruszki na wywarze z mięsa wieprzowego i warzyw (zawiera seler)
· Racuchy drożdżowe z musem z mango (zawiera gluten, jaja kurze)
CZWARTEK 10.04.2025 r.
· Makaron spaghetti z mąki pszennej durum z sosem bolońskim i żółtym serem (zawiera gluten)
· Ogórek kiszony
· Sok owocowy 100%
PIĄTEK 11.04.2025 r.
· Rosół z makaronem z mąki pszennej durum i natką pietruszki, na wywarze z mięsa drobiowego i warzyw (zawiera gluten, seler)
· Filet z mintaja w cieście (zawiera rybę, gluten)
· Ziemniaki puree (zawiera laktozę, masło 82%)
· Surówka żydowska
Pliki do pobrania: